torsdag 29 september 2011

Två galningar i skogen....

Jisses vad underbart att vakna upp till frivecka, solen skiner och det är riktigt varmt ute. Man lixom vaknar på ett superbra humör då.
Jag och Angelica drog iväg till min svampskog och plockade en massa trattisar.

Det är skitkul att plocka svamp. Jag plockar alltid för mycket för det går inte att lämna dem där ute o skogen. En kasse gav jag bort till syrrans kille. En hel del har jag rensat, men den jättestora kassen står fortfarande kvar där ute på altanen. 
( Imorgon är en ny dag;-)

Skrattade som en tok till min "blåbärsmössekompis". Men efter att hon berättat att hon har den där mössan för att flera gånger har hon fått älglusar som e skitsvåra att få bort ur håret så skrattade jag inte mer. Jag lixom önskade att jag oxå hade haft mössan med mig trots värmen ute denna höstdag. Så det slutade med att jag knöt en konsumkasse runt huvudet. Efter en timme där ute i skogen hör jag världens djungelvrål och blir livrädd. För jag tror naturligtvis att det kommer nåt stort äckligt djur eller nåt. Jag kollar på Angelica och ser att hon mer eller mindre headbeangar och ögonen är stora som tefat av skräck. Naturligtvis sitter det en älglus där på henne. Och efter att hon säger att de liknar en spindel så var det verkligen inte roligt längre (även om jag har svårt att hålla mig för skratt för jag känner igen mig i den där paniken.) 
Idag önskade jag ni sett och hört oss där ute. (Eller kanske inte) En med tuppluva, en med en påse på skallen sjungades "imse vimse spindel" och "tänk om man hade en liten liten apa" för att vi skulle skrämma bort alla eventuella djur och för att vi inte kom på någon annan låt. Sjungades med påsen på huvudet, gallskrikandes ibland när man springer in i nåt spindelnät eller ser nån äcklig spider där i mossan. Förmodligen har vi oxå skrämt bort alla andra svampplockare. För har de sett eller hört oss så har de förmodligen sprungit för livet eftersom de antagligen trott vi rymt från nåt sjukhus för psykiskt sjuka.....
eller nåt....;-)

Hehehehe

"Ibland blir jag så rädd att mina ögon står på skaft.
Då blir ögonlocken för kort när jag ska sova"

Ingeborg 8 år

2 kommentarer:

  1. Hejsan! så härligt i skogen..men fy för älgloppor!!!ha nu en skön helg! kramiz Jessica

    SvaraRadera
  2. Fy fan va du är rolig Jenny. *Gapskrattar* Önskar jag hade sett er.

    SvaraRadera