fredag 23 december 2011

Snart kommer Tomten....

Då var det jul igen då. Här har det julmyst med mat, julgodis och en massa onyttigheter ett tag nu, så mycket att byxorna redan börjar bli trånga och julen har inte ens varit än. (skit oxå)
Så nu börjar faktiskt motivationen till att träna och äta nyttigt innfinna sig. Och i morgon efter julbordet så antar jag att ännu mer motivation kommer finnas där...hehe;-)
Ikväll blir det ingen vidare mysig uppesittarkväll. Storstädning av maskiner och diverse grejs på jobbet, chefen delade ut städoveraller igår. Vita och ett antal storlekar för stora. Ser ut som en dräkt de använder i Tjernobyl ungefär. Så här ska fejas och torkas medans ni andra förhoppningsvis gör nåt liiiite roligare;-)

Men nu längtar jag tills i morgon. Hela familjen och alla barn firar alltid jularna tillsammans och vi har alltid haft fantastiskt härliga jular ihop och det är jag så otroligt tacksam över:-D
Det som är sorgligt i dessa tider är alla dessa barn som kanske inte får en fin jul. Kanske inte får nåt paket, kanske har fulla föräldrar, kanske inte får äta en god julmiddag tillsammans med familjen.
Och även på stackars föräldrar utan jobb som vill men inte har råd att ge sina barn en klapp. På alla dessa människor som sitter ensam på julafton, ingen som ringer och önskar god jul, ingen som kommer förbi....
Vi skänker pengar till diverse hjälporganisationer, och det är ju bra. Men ibland önskade jag att man kunde hjälpa folk här omkring istället.
Som tex i Stockholm på en butik där de ställde upp ett kylskåp där folk kunde köpa en matbit och ställa in där som sedan ges till hemlösa.
(Strålande ide)
Jag hade även önskat att det fanns ett ställe där man kunde lämnat in en julklapp till ett barn som behöver det.

Om det fanns en sak jag fick önska, så var det alla barn får en sån där underbar jul som jag och mina systrar hade när vi var små <3
Jag önskar er alla en riktigt, riktigt...
God jul

Stor julekram från mig!!!!

6 kommentarer:

 1. Hej Jenny,
  jo här håller vi på att sysselsätta barnet för han är redan nu helt upp under taket och det är ju iiinte bra med tanke på att det blir en lååång dag i morgon innan tomten kommer! Jisses vad han är uppskruvad. Vi lär ju få stiga upp kl 4 i morgon bitti.
  Kramar till dig.

  SvaraRadera
 2. Det finns så mycket man kan göra, och om alla gjorde någonting så skulle det vara underbart.

  Under julen finns inte alltid tiden för mig, men jag engagerar mig ofta innan och efter julen, med andra ord alla de andra dagarna för de hemlösa m.fl

  Det är minst lika viktigt att hjälpa till för de utsatta de andra dagarna på året.

  Önskar dig och familjen en fin jul

  kram dalkullan

  SvaraRadera
 3. Ja jag kan absolut instämma i det du skriver! Att som du sprida positiva vibbar ,blir ringar på vattnet och det går med Stot God Jul till dig!!till människor!!

  SvaraRadera
 4. God jul, fina du!

  Hoppas ni får en fiiin jul!
  Kramen Jenny ♥

  SvaraRadera
 5. Julen har än så länge varit kul, mysig... och mättande :-)

  Kram
  Susanne

  SvaraRadera
 6. Hej Jenny! önskar dig en God fortsättning på Julen..jag har ätit o ätit som vanligt om jularna hi hi godisskålen står just nu framför näsan ;))) kram kram Jessica

  SvaraRadera