tisdag 27 december 2011

Skönt med vardag igen.......


Äntligen är julen över.

Man är lixom proppmätt på allt vad jul heter nu. Vi har haft en härlig jul med familjen med massor av god mat och njutit av det ena och det andra alldeles för mycket, 
som man gör varje jul.
Så mycket att byxorna nu är ännu trängre...
Men nu är det slut på frosseriet, nyttig kost och träning är det som gäller.
(Herregud vad hurtigt det där lät, ni ska veta att jag kommer förmodligen dö efter 10 minuter där på gymet idag.... men det lät ju fint iallafall;-) hehehe.....
Men jag känner mig motiverad till tusen.


(Just nu iallafall...hehe)

Jag har också hunnit med att jobba nätter i portvakten under hela julen. Det är livsfarligt att jobba där under jul. Det finns så mycket gott att äta. Olika sorters chocklad och godis, pepparkakor, och Maries farligt goda kakor.
(Ja det finns dom som är expert på kakbaks området när en del andra inte är det ... hehe)
Och man är ju lite trött sådär på natten så det har varit en alldeles lagom promenad till det där godisbordet, så man håller sig vaken.
( Hela 2 meter)Igår natt kom Dagmar och hälsade på. Alltså stormen. Så det var rätt spännande emellanåt när saker flög, flaggstänger och träd var helt snea av den enorma vinden.
När jag äntligen vid 06 fick sluta mitt skift och åka hem låg det grenar över hela vägen så att jag fick åka slalom med bilen hem.
Kollade in gården lite extra där i mörkret, men den och altanen såg ok ut så jag går in, fixar lite och går sen upp för trappen för att hoppa i säng.
På vägen upppå övervåningen känner jag att det är riktigt kallt, inser att ett fönster måste åkt upp. Så jag går för att stänga det. Men jag inser ganska fort att det inte kommer bli så lätt.
Hela fönstret med karm, eller foder eller vad det heter och allt hänger ut genom fönstret och det enda som håller kvar det är den där järnpinnen.
Fönstret är trasigt och halva karmen har ramlat ner.
Så det är bara att försöka fiska upp det där trasiga fönstret, täcka för hålet med diverse grejer,bylsa på sig flera täcken och försöka sova.

Men tack vare min snälla vän Magnus som är en hejare på att fixa grejer så har jag ett fönster igen. Nya glas och spikat ihop karmen igen. Och satt dit det. Tack gode gud för händiga vänner. Vad skulle jag annars gjort?
Nog för att jag förmodligen lagt på mig några kilo späck under julfrosseriet så hade det nog inte räckt långt, för utan fönster så blir det ju lite föööör mycket ventilation lixom ;-)


Och vet ni hur mycket glassplitter ett fönster innehåller egentligen?
Nähä....
Men det gör jag ;-)
Jag har plockat och plockat och plockat lite till där ute på gården...  men jag får nog hålla på flera dagar.
För att få bort det värsta typ.Hoppas ni haft en härlig jul och att ni inte drabbats av några katastrofer i vårat stormiga julväder....Förresten... ska visa er en bild på sönernas fina klapp jag fick.
Men det gör jag i nästa inlägg.....
(Den som jag klämde och kände på i smyg.)
Hehehe...
FY SKÄMS PÅ MIG!!!!!
Nåt tungt var det, men att det skulle vara en sån fin julklapp som var så himla jag, trodde jag aldrig!


Underbara söner jag har <3Kram Jenny


"Om man vill behålla den man är ihop med måste man tala om vart man bor"


Josefine 7 år


6 kommentarer:

 1. Här har det också stormat för fullt. Vi fick strömavbrott några timmar. Men vi klarade oss ju bra ändå. Det är ju många som haft det värre... Ja, herreguuud vad man proppar i sig på julen! Efter nyår börjar mitt nya "sunda" liv, så det så!
  Ha det bra. Kram Sonja.

  SvaraRadera
 2. Här längst ner i Sverige slapp vi Dagmar...vi har inte haft det minsta storm här! Silen har lyst på oss hela dagen....Gillar jag!Tur du fick fixat fönstret.....Kramen Lisbeth

  SvaraRadera
 3. Hej! ja jädrans vad det stormat!! undrar vad de får storm namnen ifrån Dagmar?? ha ha låter inte klokt..ha en fin vecka kram kram Jessica

  SvaraRadera
 4. Har minsann varit på gymmet idag, och jag dog inte... bara nästan, haha.

  Kram
  Susanne

  SvaraRadera
 5. Hej.. Låter som du haft en bra jul :) God fortsättning! Tänk vad vädret kan ställa till det, tur du har snälla & hjälpsamma vänner :) Ta hand om dej, Kram Tilda

  SvaraRadera
 6. Men det låter ju jättehärligt!!!!!! I tider som dessa ska man bara njuuuta och strunta i vad allt om byxstorlekar heter ;o)

  Vi ska iväg på sista julmaten idag. Har ju inte blivit så mycket av den varan för oss, så det ska blir smaskigt!

  Önskar dig en Gooood Fortsättning!

  Kram kram

  SvaraRadera