torsdag 5 januari 2012

Vill veta....

Längtar tills den här dimper ner i brevlådan.
Eftersom jag mår så himlans bra av att äta Lchf så vill jag gärna fortsätta med det. Inte för att gå ner en massa i vikt vilket jag inte behöver längre. Men Katrin lyckades gå ner en massa (33kg tror jag det var) efter sin graviditet med hjälp av Lchf och träning.
Och det är det jag lixom mest är intresserad av...

Kan man träna massor och äta Lchf och ändå må bra?
Många säger att man måste ha kolhydrater när man tränar.
Är det någon som vet? Som verkligen provat
(Om inte annat så får jag väl sträckläsa Katrins bok så
fort den kommer)

Jag vill egentligen hålla mig till den här kosten när min mage mår som en prinsessa. (om nu en mage kan må så... hehe).
Efter 37 år så inser jag hur en mage kan må.
Innan trodde jag det magonda var normalt, tills jag började med den här kosten och verkligen fattade hur en mage
ska må;-)

Nä nu blir det hopp i säng. Gymmet väntar i morgon.

Kram Jenny


6 kommentarer:

 1. Heja dig!!Härligt att se du vårdar din kropp och förstår att det är inte normalt att ha ont.Kostens betydelse är all... för hälsan...inte skulle du tanka din bil med coca cola och sedan tro den starta....men i vår mun kan det mesta slinka ner och sedan ska vi fungera optimalt..helst på högsta växel....Håller tummarna för dig!! Kramen Lisbeth

  SvaraRadera
 2. Har hört sä mycke om Lchf får följa dig o se om det funkar ;)) usch jag skulle verkligen behöva göra ett upp ryck! det värsta är att komma i gång..kramiz Jessica

  SvaraRadera
 3. Guuuuu va jag saknar dig å din mage**** Du e så duktig med mat å gym...VET va du beskriver med LCHF!!! Man mår super..Nu ska jag snart ta tag i min nya ruuuuuuus tid med soppa å allt va det heter..Jag hade ju tänkt mig en vinafton innan bara ..meeeeeeeeeen......Ha det nu superduper duktiga häftiga Duuuuuuuu <3..kram A

  SvaraRadera
 4. Njae, nu kommer gnällkärringen fram här, hehe.
  Jag har provat det mesta av dieter, även denna. Om du mår bra av att äta enligt lchf så är det förstås bra. Men, det finns en klassisk variant och en mer liberal variant och den liberala är bättre. Jag har läst massor kring kost och näring och är absolut ingen expert men om du går efter sunda förnuftet, vad säger den? Lagom är bäst.
  *Inte för mycket fett men heller inte för lite, m a o, se till att välja rätt sorts fett. Olivolja, rapsolja, avokado t ex.
  *Inte för mycket kolhydrater men heller inte för lite, välj rätt sorts kolhydrater, långsamma ska det vara, som t ex råris, bulgur och qinoua (hur fan stavas det egentligen?!
  *Protein, samma här, välj rätt sort som fågel, vissa mjölkprodukter (kesella), fisk, vilt kött.
  Bacon må vara gott men har du läst innehållsförteckningen? Bara crap.
  Ät ekologiskt, oprossesat och så lite skräp som möjligt, håll koll på innehållsförteckningarna.
  Den liberala varianten av lchf är bra om man vill gå ner i vikt men den är inte att föredra i längden tycker jag. Om du inte vill gå ner i vikt så satsa hellre på lchq. Köp Fredrik Pauluns bok i stället för Katrins. Då får du lära dig nackdelarna med lchf och varför det kan vara farligt i längden.
  Maten påverkar oss betydligt bättre än vi tror.
  Färdiggnällt ;) btw, Katrins bok får hård kritik av fitness magasin...
  Kraaam!

  SvaraRadera
 5. Ps, för att bygga muskler krävs kolhydrater. Du kommer inte orka träna i längden utan och träningen får inte den effekt den ska ha.

  SvaraRadera
 6. ps nr 2, det ska naturligtvis stå "maten påverkar oss betydligt mer än vi tror".

  SvaraRadera